Ashtanga joga

Ashtanga joga

Ashtanga joga je forma hatha jogy a je tradičnou a dynamickou praxou definovanou využitím vinyasy (spojenie dychu a pohybu), drishti (bodov pohľadu) a bandh (fyzické energetické uzávery). Na tomto 8 týždňovom kurze sa naučíme praxovať prvú sériu ashtanga jogy.

 

Kurz pre začiatočníkov je koncipovaný s cieľom naučiť sa celú prvú sériu (Primary Series). Po absolvovaní kurzu, by každý mal byť schopný zostaviť si vlastnú prax, podľa svojich schopností. Kurz pozostáva z 8 stretnutí. Na úvodnej hodine si povieme niečo o tom ako vznikli zostavy ashtanga jogy, o jej princípoch, dychu, bandach. Pár slov si povieme aj o ôsmych stupňoch jogy, prejdeme úvodnú mantru a na záver si zapraxujeme a ukážeme správne prevedenie pozdravov slnka A a B, ako aj záverečne ásany (ktoré sú univerzálne pre všetky série ashtanga jogy). Každá ďalšia hodina začína Mysore praxou, čo znamená, že každý študent praxuje zostavu ásan, ktorú sme dovtedy prešli, a následne pridáme ďalšie pozície zo série. Posledné (8.) stretnutie je venované celej vedenej hodine prvej série so spoločnou pranajamou na záver. Počas kurzu bude samozrejme aj priestor pre otázky a odpovede.

 

====

KDE: Sála 3, Yoga House
DÁTUM KURZU: 11.9. – 6.11. 2024 (mimo 16.10., 8 lekcií)
KEDY: každá streda
ČAS: 16:45 – 17:55
LEKTOR:  Sonja Mistrik Miler
CENA: 96 eur
REGISTRÁCIA: bit.ly/3LqUofd
Cena je fixná, platí sa celý kurz. Miesto Ti držíme počas celého kurzu, keďže počet miest je obmedzený na 10. Náhrady nie sú možné.

====

 

SONJA MISTRIK MILER

STREDA 16:45 – 17:55

REGISTRÁCIA POTREBNÁ !!! VIĎ HORE V DETAILOCH