HODINY

POWER YOGA S VIKI

Pri cvičení power jogy si nielen výborne psychicky oddýchneme, ale zároveň aj kompletne ponaťahujeme chrbticu, precvičíme a posilníme takmer všetky svaly. A to všetko plynule a v súlade s dychom.

ENERGY FLOW YOGA

Tam kde sústredíme našu pozornosť, tam prúdi naša energia. Cez kreatívne jógové asány a pomocou vedomého dychu nájdeme rovnováhu fyzického tela, posilníme svaly, odbúrame stres, uvoľníme bloky a ukľudníme našu myseľ.

ZDRAVÝ CHRBÁT S EVKOU

Objavte pozitívne účinky jógy na zdraví vašej chrbtice.
Či už máte bolesti chrbta alebo im chcete predchádzať, posilnením vnútorného stabilizačného systému, správnym dýchaním, držaním tela, jeho natiahnutím, kombináciou vhodných cvikov a pravidelným venovaním sa sebe a cvičeniu môžete opäť pocítiť radosť z pohybu.

ENERGY AND RELAX YOGA

Joga zameraná ako na nadobudnutie sily, tak na nadobudnutie harmónie a duševnej rovnováhy. Len silné telo je ozaj zdravé a zrelaxované telo ozaj silné. Týmto spôsobom sa snažíme dostať telo do harmónie a rovnováhy.

BODYFORMING YOGA

Silné, stabilné, flexibilné a pokojné telo – silná, stabilná, flexibilná a pokojná myseľ… Náplňou hodín je aktívnejšia joga s posilňovaním, strečingom, oddychom a zvedomením sa. Je formou cvičenia, ktorá spája jogové pozície a posilňovanie v nich. 

HATHA YOGA A PRANAYAMA

Spoločne sa vydáme za naším skutočným ja, ktoré častokrát počas dňa nemôžeme prejaviť, ukázať, precítiť. Spojíme sa s naším telom dýchacími technikami, s jeho prirodzeným pohybom cez jógové pozície (asány) a celé cvičenie sa stane meditáciou v pohybe, aby sme dopriali našej mysli odpočinok po náročnom dni. 

ZDRAVÝ CHRBÁT S KATKOU

Tento štýl jogy charakterizuje synchronizácia plynulého pohybu s prehĺbeným dychom, ktorý pripomína meditáciu v pohybe. Každá hodina je jedinečná, inšpiruje k hlbšiemu uvedomeniu našich možností a ich akceptácii, a prináša tak skutočnú radosť z pohybu v cvičení, ktoré v sebe originálnym spôsobom spája rôzne aspekty yogy.

MINDFUL STRETCH YOGA

Počas lekcií plynule pracujeme na vedomom otváraní tela a odstraňovaní energetických blokov a nepriechodností. Streče a otváračky sú striedané s klasickými ásanami s dôrazom na precítenie a predýchanie každej pozície. Upokojenie a stíšenie mentálnej aktivity dosahujeme pozornosťou na nádych a výdych. 

POWER YOGA S LÍVIOU

Pri cvičení power jogy si v priebehu 60 minút nielen výborne psychicky oddýchneme, ale zároveň aj kompletne ponaťahujeme chrbticu, precvičíme a posilníme takmer všetky svaly.

VINYASA FLOW YOGA S NICOL

Bude to o hravosti, slobode, dychu a čaká ťa dynamickejšia jóga, pri ktorej je každý pohyb spojený s nádychom či výdychom. Teplo vytvorené naším telom pomôže svaly viac natiahnuť , dynamika ásan ti dodá silu a dych ťa naplno ukotví v prítomnosti.

RANNÁ HATHA JOGA

Hodiny Rannej hatha jogy sú typicky rozdelené na úvodnú relaxáciu, prípravné cvičenia, ásány (t.j. telesné polohy) a pranajamu (t.j. dychové cvičenia). Ak nám vyjde čas, aj základné meditačné praktiky.

ASHTANGA YOGA – PO NAVASANU

Táto joga je vyhľadávanou formou cvičenia, ktorá nás vedie cestou k silnému a pružnému telu, ale aj k odhodlaniu a pokore. Veľký dôraz je kladený na správne dýchanie, pretože každý pohyb predstavuje nádych alebo výdych, pričom využívame špeciálny dych, tzv. ujjayi, ktorý svojim zvukom pripomína šum mora.

JOGA PO PRÁCI

Pridaj sa na jogu akýkoľvek level si, či si flexibilný alebo nie… mimochodom prísť na jogu znamená, že flexibilitu získaš, nemusíš s ňou prísť. Keď budeš mať čas a chuť, príď spevniť, zlepšovať stabilitu, flexibilitu a zrelaxovať sa. Nebude to príliš náročné ani úplne jednoduché, ale primerané, aby si si oddýchol a kultivoval telo zároveň. 

VINYASA FLOW YOGA S NICOL

Vinyasa flow predstavuje kreatívnu a hravú formu prevedenia asán, kedy za dychu udžají plynulo prechádzame z asány do asány. Každá hodina je iná, každá hodina má iný „nádych“.   A každá hodina prináša nové poznanie o sebe samom vo svojej utíšenej mysli, skoncentrovanom dychu a asánach prevádzaných s ľahkosťou a radosťou.

POWER YOGA S KLAUDIOU

Pri cvičení power jogy si v priebehu 60 minút nielen výborne psychicky oddýchneme, ale zároveň aj kompletne ponaťahujeme chrbticu, precvičíme a posilníme takmer všetky svaly.

JOGA PRE ZAČIATOČNÍKOV

Na hodinách pre začiatočníkov sa zoznamujeme s tým, čo joga je, aké má benefity. Prechádzame cez jednotlivé pozície s hlbším vysvetlením. Venujeme sa technike, aby človek zvládol pozíciu v zdravej forme a precízne.

ENERGY FLOW

Na rannej flow joge si vytvoríme bezpečný priestor, v ktorom sa spoločne pripravíme na začínajúci deň. Nezáleží na tom, či vstaneme pravou alebo ľavou nohou, pomocou uvedomenia si tela, dychu a samých seba sa naladíme na vlnu, ktorú v ten deň potrebujeme.  

FLOW YOGA

Vinyasa flow predstavuje kreatívnu a hravú formu prevedenia asán, kedy za dychu udžají plynulo prechádzame z asány do asány. Každá hodina je iná, každá hodina má iný „nádych“.   A každá hodina prináša nové poznanie o sebe samom vo svojej utíšenej mysli, skoncentrovanom dychu a asánach prevádzaných s ľahkosťou a radosťou.

ZDRAVÝ CHRBÁT S ALEX 

Hodina Zdravý chrbát je zameraná na zdravý rozvoj sily, posilnenie svalov v rámci ich správneho fungovania a zvýšenie mobility a flexibility. Vychádzajú z moderných poznatkov anatómie a kineziológie a spájajú ich s tradičnou a modernou jogou. Samozrejmosťou je individuálne vedenie a korekcia pohybu inštruktorom.

HATHA YOGA S MIŠEL

Hatha joge sa učíme ohľaduplnosti k sebe, ale aj k okolitému svetu. Učíme sa ho vnímať, aký je, čo ho vytvárá a čo pre nás znamená. Vytvoríme plynulý pohyb, v ktorom sa budeme postupne uvoľňovať, vedome, trpezlivo s porozumením, cez jednotlivé asány.

ASHTANGA JOGA S MAJOU

Ashtanga joga je náročnejším štýlom jogy kde pozornosť konečne prenesieš do svojho vnútra. Možno sa prvýkrát stretneš s ujjayi dychom, bandhami (energetické zámky) dristi (pohľad) a mantrami. Ide o veľmi príjemné prehĺbenie a obohatenie tvojej jogovej praxe. 

YIN YOGA PRE ŽENY 

Na túto lekciu pozývam každú ženu, ktorá sa cíti unavená z podávania výkonov v akejkoľvek oblasti svojho života či starostlivosti o druhých a hľadá priestor na oddych, spomalenie, nehu k svojmu telu a pozornosť pre seba.

RANNÁ ASHTANGA YOGA SO SONJOU

Ashtanga joga je dynamická a náročnejšia podoba jogy.
Na hodinách okúsite dynamické prepojenie jednotlivých jogových pozícií (asán) v rytme vedomého dychu. Zostava pozícií sa nemení, ich poradie a jednotlivé prechody medzi asánami sú jasne definované.

 RANNÁ JOGA S MEDITÁCIOU

Ranná joga s meditáciou nám pomôže prostredníctvom ásan spojiť sa na hlbšej úrovni s naším telom a duchom. Lekciu tvoria základné pozície, niekedy spojené do vinyasa sekvencie, druhá časť vedenej hodiny je venovaná meditácii.