KURZY

 ACRO JOGA

Zaži niečo, čo nikdy nedosiahneš sám. Joga nám pomôže spoznať náš vlastný vnútorný svet. Acroyoga nám pomôže otvoriť svety dvoch ľudí spojiť ich na chvíľu v jedno. Naučíme sa niečo o dotyku, dokázať ho pochopiť. Spevníme telo, natiahneme ho, precítime.

GRAVID YOGA 

Súčasťou hodín tehotenskej jogy sú dýchacie techniky, jemné naťahovanie, práca s panvovým dnom, pozície rozvíjajúce silu, flexibilitu a rovnováhu a záverečná relaxácia. Gravid yoga je krásny priestor pre ženy, ktoré nosia nové dušičky na náš svet. 

ASHTANGA JOGA 

Kurz pre začiatočníkov je koncipovaný s cieľom naučiť sa celú prvú sériu (Primary Series). Po absolvovaní kurzu, by každý mal byť schopný zostaviť si vlastnú prax, podľa svojich schopností. 

 

TANTRA JOGA PRE ŽENY

Prostredníctvom tantrajógových ásan cvičenia Mohendžodáro v intuitívnom tanci/ pohybe tela, dychovými cvičeniami, meditáciami a vizualizáciami obnovíme prepojenie s oblasťou svojej panvy a panvového dna a vďaka tomuto prepojeniu nanovo precítime svoje Lono ako zdroj vlastnej životnej sily, sexuality a tvorivosti…

KUNDALINI YOGA

Keď sa energia prebúdza, prúdi cez nadi alebo energické kanály v našom tele, a ako neočakávaný prúd elektriny v kábloch začne postupne expandovať naše kanály,  čím zvyšuje množstvo životnej sily prúdiacej v našom tele. Výsledkom toho sú rôzne životné zmeny, ktoré kundalini joga prirodzene prináša.

 

JOGA PRE MAMINKY S BÁBÄTKAMI 0,5-1 A DETIČKAMI 1-3

Stať sa mamou neznamená vzdať sa samej seba. Ponúkame možnosť stráviť príjemné chvíle pri cvičení jogy a využiť tak jej benefity aj novopečeným mamičkám.

PRANAYAMA

Na kurze sa budeme detailne venovať technikám, ktoré harmonizujú nervovú sústavu a utišujú alebo nabíjajú telo. Budeme si vysvetľovať ako pôsobí na telo dych pravou a ľavou nosnou dierkou, ako to ovplyvňuje mozgové hemisféry a zmeny v mysli.

ZDRAVÝ CHRBÁT 

Joga pre zdravý chrbát sa postará o našu spokojnosť Ak sa niekto necíti šťastný, asány to ukážu. Reč tela dokonale vystihuje mód a vysiela energiu, ako sa práve cítime. V jednoduchosti to znamená, aké máme držanie tela, také má rozpoloženie aj naša myseľ. 

PRANA VASHYA VINYASA YOGA

Prana Vashya Vinyasa je nový a dynamický štýl praxe ásan pochádzajúci z juhoindického mesta s bohatou jogovou tradíciou Mysore. Prana Vashya joga znamená “Joga na kontrolu životej sily”, tej sily o ktorú nás oberá stres, obavy, úzkosť ale aj plytký a nepravidelný dych.

 

KUNDALINI MEDITÁCIE

Kurz kundalini meditácii pozostáva zo štyroch samostatných ciest. Sú to aktívne meditácie – často ide o pohyb spojený s prácou s dychom alebo chantingom (spievaním mantier). Počas štyroch sedení budeme robiť meditácie pochádzajúce od Osha, techniky z tradičnej himalájskej kriya jogy a tiež z kundalini jogy podľa Yogi Bhajan.

 

PRALAYA TANTRA YOGA

We will do visualizations of the energetic body (the body as a Yantra), and the practice of Nyasas (combination of mudra and mantra placed on specific body parts to make the individual body Divine)

TVÁROVÁ JOGA A JOGA

Poznáte ten úžasný pocit, keď si dobre zacvičíte, telo sa oživí a cítite v ňom každý sval? Pozývam Vás zažiť tento pocit aj na Vašej tvári. Precvičenie, premasírovanie a bankovanie tváre je rovnako príjemné a účinné ako cvičenie celého tela. 

 

SACRED WORKOUT

In Sacred Workout, the movement elements play a pivotal role, encouraging you to release tension and stress, and to celebrate the freedom and vitality of your body. Guided meditation and mindfulness practices weave through the practice, inviting you to arrive fully in the present moment, set a powerful intention, and move with purpose and joy. 

SOMATIKA – ŽITÉ TELO 

Prostredníctvom vedomej práce s konkrétnymi somatickými cvičeniami, pohybovými princípmi, aplikovanou anatómiou a najnovšými poznatkami v oblasti neurovedy budeme v pohybe nachádzať nabudenie i uvolnenie, radosť i upokojenie.