Iyengar joga

Iyengar joga

Joga podľa pána Iyengara je ideálnou technikou vhodnou na predchádzanie telesným i psychickým chorobám a pri udržaní zdravia. Je prostriedkom na ovládnutie pozornosti a vôle, rozvíja samostatnosť a sebadôveru.

V porovnaní s ostatnými populárnymi systémami jogy kladie dôraz na využitie ásan na zrovnanie sa do stredovej línie tela a otvorenie tých častí,ktoré majú obmedzenie.  Kladie dôraz na správne prevedenie ásan ,výdrž kôli účinkom a na to, kde vzniká akcia(koreň) v ásane.

Používa pomôcky na to aby:
a) praktikant s obmedzením(tuhšie telo)mohol užívať účinok ásany
b) sa aktivita tela a mysle praktikanta viac prebudila.

Sekvencie a radenie ásan sú jedinečne zostavené podľa účinku,napr.vzbudiť alebo skĺudnit nervový systém.
Pranayamou sa podporuje rozvíjanie súcitu voči sebe a iným.

Pravidelným praktikovaním je možné zlepšiť a udržať zdravotný stav v harmónii ,mať pod kontrolou svoje túžby, posilniť duchovný rozvoj, “započuť ” tie čisté tóny vášho vnútorného guru“.

Väčšina našich základných životných postojov má svoj fyzický odraz v tele. Platí to aj obrátene. Otváranie hrudníka pripraví priestor pre pľúca a plné dýchanie pomôže pri strese a psychickej záťaži. Zvládnutie držania rovnováhy na jednej nohe či na rukách prináša rovnováhu tela i duše.

Precvičovaním obrátených pozícii prinesie sviežosť a silu, kľud mysle,rozšíri obzor ducha. Riadené dýchanie v pranajáme navodí pokoj duše a drží pod kontrolou zmysly.

Život neustále pokračuje s vedomím nevyhnutného striedania sa napätia a uvoľnenia v nekonečných rytmoch v ktorých nádych a výdych v tomto okamihu tvorí vlnu či vibráciu uprostred nekonečnosti, ktorá tvorí vesmír.

Keď sa chceš začať viac venovať sebe a pracovať na budovaní svojho tela aj ducha, neváhaj využiť túto príležitosť a prihlás sa – kapacita je obmedzená.

Teším sa na teba.
Namaste
Lektorka Táňa.

=====

KDE: YOGA HOUSE BRATISLAVA
KEDY: 19.9. – 24.10. 2024 (6 lekcií ) 
DEŇ: štvrtok
ČAS : 18:10 – 19:35 
LEKTORKA: Tatiana Gombošová
CENA : 72 Eur
REGISTRÁCIA: bit.ly/3WEZwBR
Cena je fixná, platí sa celý kurz. Miesto Ti držíme počas celého kurzu. Náhrady nie sú možné.


=====

TATIANA GOMBOŠOVÁ

ŠTVRTOK 18:10 – 19:35

REGISTRÁCIA POTREBNÁ !!! VIĎ HORE V DETAILOCH